Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn maakt GEKop gebruik van cookies. Bezoek je onze websites dan ga je akkoord met deze cookies. Sluiten

Test nu welk ras past het best bij jou past*

Wat kun jij je hond bieden?

Nu we weten wat jij je hond te bieden hebt, gaan we een aantal vragen stellen over het karakter van je ideale hond.

Wat voor karakter heeft je ideale hond?

De hond moet sociaal zijn naar:
Let op! Of een hond sociaal is naar kinderen, mensen, soortgenoten en andere huisdieren wordt niet alleen bepaald door het ras maar ook door de manier waarop de hond gesocialiseerd is. Het is daarom belangrijk dat de pups niet te vroeg, maar ook niet te laat het nest verlaten en dat ze op een positieve manier met van alles en nog wat kennis maken.
Welke activiteiten wil je met je hond gaan doen?
Welke 2 karaktereigenschappen van je hond zijn voor jou het meest belangrijk?
Tip! Om een goed beeld te krijgen van welke hond het best bij je past, raden we aan om maximaal 2 karaktereigenschappen te kiezen. Als je alles belangrijk vindt, is het moeilijk te bepalen welke hond het best bij je past omdat geen enkele hond over al deze eigenschappen beschikt.
Zoek je een hond die waakt en/of je zo nodig verdedigt?
Nu we weten wat voor karakter je ideale hond moet hebben, gaan we een aantal vragen stellen over zijn uiterlijk.

Wat voor uiterlijk heeft je ideale hond?

Naar welk type vacht van je hond gaat je voorkeur uit?
Let op! Het type vacht bepaalt voor een belangrijk deel ook de tijd die er aan de verzorging van je hond besteed moet worden. Als je voor een langharige hond kiest, die dagelijks een borstelbeurt nodig heeft, moet je daar natuurlijk wel tijd voor hebben. Heb je die niet, kies dan voor een andere leuke hond die wat minder vachtverzorging nodig heeft.
Hoe groot is je ideale hond?
centimeter
centimeter
Tip! heb je moeite met het inschatten van de schofthoogte: tot 40 centimeter spreekt men over een kleine, van 40 tot en met 52 centimeter over een middelgrote en vanaf 52 centimeter over een grote hond. Let op! niemand kan vooraf exact voorspellen hoe groot een hond wordt. Over het algemeen zijn teefjes kleiner dan reuen. De waarden die wij hanteren zijn gemiddelden; houd hier, bij de keuze van je hond, rekening mee.

*Het resultaat van deze test is gebaseerd op algemene rasstandaarden en goed gesocialiseerde honden die voldoende beweging, aandacht en uitdagingen krijgen. Voordat je een hond koopt, adviseren wij je om eerst met de betreffende rasvereniging contact op te nemen, voor extra informatie over ras en fokker.