Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn maakt GEKop gebruik van cookies. Bezoek je onze websites dan ga je akkoord met deze cookies. Sluiten

Honden test - Welk ras past het beste bij mij?

In deze honden test kun je kiezen uit een aantal eigenschappen waaraan jouw 'ideale hond' moet voldoen. MAAR... het gaat niet alleen om wat jij wil, maar ook om wat de hond / pup wil (nodig heeft). Daarom begint deze honden rassentest met het stellen van een aantal vragen over jouzelf 'de baas'. Aan het eind van de test zie je voor iedere rashond je score, zoals hieronder gepresenteerd.
9.5
Leonberger
Baas:90 %
Karakter:95 %
Uiterlijk:100 %

Jouw totaalscore voor de Leonberger
Foto van de Leonberger

 

Score baas geeft aan hoe goed jij als baasje bij dit ras past. Is deze score laag, dan is de kans groot dat je hond niet gelukkig zal worden omdat hij bijvoorbeeld meer aandacht of beweging nodig heeft dan jij te bieden hebt.

 

Score karakter geeft aan hoe goed het karakter van dit ras aansluit bij jouw wensen. Is deze score laag, dan is de kans groot dat je achteraf spijt krijgt van je keuze omdat je hond net anders reageert of handelt als jij zou willen.

 

Score uiterlijk geeft aan of het uiterlijk van het ras aan jouw verwachtingen voldoet. Dit is niet geheel onbelangrijk, maar wel de minst belangrijke eigenschap voor het kiezen van een ras. Een mooie hond die ongelukkig is of niet doet wat jij graag wil is ook niet alles. Wat te denken van een mooi maar super actief hondje op een tweekamerappartementje?

Het doel van deze hondenrassentest is er op gericht om aspirant-baasjes na te laten denken over zaken die te maken hebben met het aanschaffen en het houden van een hond. Het resultaat van deze test is gebaseerd op algemene ras-standaarden en goed gesocialiseerde honden die van hun baasjes voldoende beweging, aandacht en uitdagingen krijgen. Voordat u een hond koopt adviseren wij u dan ook om eerst contact op te nemen met de betreffende rasvereniging voor wat meer informatie over ras en fokker.